ChipAdmin.nl dóór fokkers vóór fokkers

De verplichte  identificatie en registratie van honden betekent ondermeer dat het verplicht is om pups binnen 7 weken te chippen en binnen 8 wekenvia een erkende databank te registreren in de centrale database van de overheid.

Vervolgens moeten alle wijzigingen die plaatsvinden in de gegevens van de houder binnen 14 dagen via een erkende database worden gemeld aan het centrale registratie systeem.
Erkende databanken moeten alle gegevens die in het kader van de verplichte I&R worden verzameld voor een van te voren bepaalde tijd opslaan in een beveiligde omgeving.

Wat betekent dit voor  honden- -fokker,- handelaar, -chipper, -opvang enz. ?
Hondenfokkers moeten het aanvoeren (geboorte, aankoop of import) en afvoeren (overlijden, verkoop of export) van honden melden aan de overheid. ChipAdmin.nl ondersteunt kennelhouders hierbij door:

 1. Een online portaal voor de administratie van gechipte dieren en de aan-/afvoermeldingen naar de overheid. Dit conform onze visie: snel, transparant & betrouwbaar!
  • Bij het registreren van de chip wordt automatisch een meldingsverzoek klaargezet voor de houder. Dat noemen wij efficiëntie!
 2. Gratis voorlichtingsdocumentatie (incl. verzending) om mee te geven aan hondeigenaren:
  • Informatiefolder
  • Eigendomscertificaat
  • Registratiepas
 3. Inzicht in het medisch dossier van door u gefokte honden door terugkoppeling van meldingen van gezondheids-, gedrags- en welzijnsproblemen door de toekomstige eigenaren. hondregistreren.nl is meer dan een platte database, het is hét hulpmiddel voor fokkers om inzicht te krijgen in klanttevredenheid.

Kortom, hondregistreren.nl is een essentieel hulpmiddel van en voor fokkers die zich willen onderscheiden.

Wilt u zich aanmelden voor het beveiligde portaal van ChipAdmin.nl, klik dan hier.

Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.

X